Mobil: +40(753) 030 400 , +40(744) 780 387 , +40(748) 117 747 , +40(755) 090 603, Tel. Office: +40(374) 033 032


Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home3/bbn1cut344asan/public_html/templates/jomi/styles/jomi/layouts/com_content/article/default.php on line 37

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home3/bbn1cut344asan/public_html/includes/application.php on line 536
Tipărire

Combaterea furnicilor

Posted in Daunatori

Combaterea furnicilor negre

Exista numeroase specii de furnicii: furnici negre (de gradina), furnici faraon, furnicile din specia Pheidole, furnicile galbene „nebune”, furnicile verzi, furnici dulgher, furnicile "de foc", etc.

Pentru combaterea furnicilor trebuie sa stiti cateva lucruri despre ele. In primul rand furnicile, indiferent de specie traiesc in colonii. In general se deplaseaza pe aceleasi trasee, care sunt marcate de feromoni, si invadeaza magaziile, bucatariile si camarile, in cautarea hranei, arat prin spatii deschise cat si prin fisuri si crapaturi foarte mici. Isi amplaseaza coloniile in cele mai diferite locuri, atat in exterior cat si in interiorul casei: in pamant, pereti, fundatii, buturugi, etc.

Combaterea furnicilor faraon

Pentru a fi eficiente metodele de combatere nu trebuie sa se limiteze la partile vizibile ale infestatiei ci trebuie sa elimine total colonia. Pentru aceasta noi va propunem solutii pe baza de S-metopren o substanţă bioraţională şi ecologică, incorporat în diferite medii purtătoare şi produse PROTECT®, asigură controlul eficient al mai multor specii de furnici, inclusiv furnicile faraon, furnicile din specia Pheidole, furnicile „nebune” şi furnicile verzi.

S-METOPREN
S-metopren a fost primul analog hormonal juvenil pentru combaterea insectelor distribuit în sistemul comercial. Compusul imită acţiunea hormonului regulator de creştere şi interferează cu ciclul de viaţă al insectelor, împiedicându-i să ajungă la maturitate. În stadiul matur, insectele îşi pierd capacitatea de a se reproduce şi astfel, ciclul reproducerii este întreru

pt, ceea ce duce la scăderea nivelului de infestare. Substanţa activă S-metopren are un efect extrem de puternic împotriva insectelor din ordinele Diptera şi Coleoptera şi este folosită, în general, pentru combaterea speciilor care sunt dăunătoare mai ales după ce ajung la vârstă adultă (de ex. ţânţari, muşte, purici). De asemenea, S-metopren are efect împotriva unui număr mare de alte insecte parazite care produc infestări în număr mare (de ex. gândaci, furnici).

AVANTAJELE UTILIZĂRII
Produsele pe bază de S-metopren prezintă numeroase avantaje faţă de insecticidele convenţionale. Acestea sunt foarte selective şi îşi exercită efectul asupra unor ţinte specifice, au o toxicitate mamaliană scăzută şi un profil ecologic favorabil. Deoarece substanţa activă S-metopren nu distruge direct exemplarele adulte şi uneori se foloseşte în combinaţie cu insecticide cu efect rapid şi toxicitate mamaliană scăzută, ceea ce îi asigură un efect de doborâre rapidă a insectelor, precum şi un efect rezidual prelungit. Pe scurt, produsele pe bază de S-metopren asigură:
• Un spectru larg de efect împotriva multor insecte parazite
• Eficient împotriva populaţiilor rezistente la insecticide
• Un efect rezidual de lungă durată – este nevoie de mai puţine tratamente
• În combinaţie insecticidele convenţionale întârzie dezvoltarea rezistenţei
• Utilizare fiabilă şi sigură – fără toxicitate semnificativă pentru animalele cu sânge cald şi pentru mediu
• Biodegradabil rapid, fără acumulare sau bioamplificare
• WHO permite utilizarea substanţei S-metopren chiar şi pentru tratarea apei potabile

ADRESA NOASTRA

200515, Craiova, Dolj
Str. Aleea Muntenilor, nr. 2
Depozit Plai

Mobile: +40(753) 030 400 , +40(744) 780 387 , +40(748)117 747 , +40(755) 090 603
Tel.: +40(374) 033 032
Fax: +40(374) 033 032
office@terrasan.ro